Usein Kysytyt Kysymykset - Käytettyjen Microsoft-hjelmistolisenssien ostaminen ja myynti vuodesta 2004 English Language German Language Austrian Language Bulgarian Language Luxembourgish Language Hungarian Language Lithuanian Language French Langauge Dutch (Netherlands) Langauge Danish Language Finish Language Italian Language Irish Language Belgian Language Romanian Language Swiss Langauge Swedish Language Danish Langauge Finish Langauge Norse Language Portuguese Language >Polish Language Spanish Language Croatian Language Czech Language Greek Language Slovakian Language Latvian Language Norgwegian Language Slovenian Language Ukrainian Language

Brexit-lausunto

Koska Ison-Britannian on tarkoitus poistua EU: sta 31. tammikuuta 2020, haluamme vakuuttaa arvostettuille asiakkaillemme, että se on normaalia Discount-Licensing.

1. Mitä on Microsoft-”Volyymi”Lisensointi?

Volyymilisensointiohjelmat on räätälöity yrityksesi koon ja ostomieltymyksen mukaisesti. Näihin ohjelmiin sisältyvät avoimet, valikoidut ja yritysohjelmat. Kukin tarjoaa joustavamman ratkaisun alkuperäisen laitevalmistajan (Original Equipment Manufacturer, OEM) tai täysin pakatun tuotteen (Fully Packaged Product, FPP) lisensointiin verrattuna. Avoin lisenssiohjelma on suunniteltu yrityksille, joilla on vain viisi pöytätietokonetta. Valikoidut ja yrityslisenssiohjelmat on suunniteltu yrityksille, hallituksille ja akateemisille organisaatioille, joilla on 250 tai useampia pöytätietokoneita.

2. Kuinka voin ostaa käytettyjä Microsoft-lisenssisopimuksia Discount-Licensingiltä?

Kun sopiva lisenssisopimus on tunnistettu ja olemme vastaanottaneet ostotilauksesi, Discount-Licensing vahvistaa uudelleen lisenssien saatavuuden omistajalta (jos Discount-Licensing ei ole jo ostanut lisenssejä). Me lähetämme sinulle asiaankuuluvan dokumentaation omistajuuden siirtämiseksi, jotta lisenssisopimus ja tuotteen käyttöoikeudet voidaan siirtää yrityksellesi. Yrityksestäsi tulee lisenssien laillinen omistaja, kun olet maksanut kokonaan laskun, johon sisältyvät lisenssisopimuksen yksityiskohdat, media ja volyymilisenssiavaimet.

3. Mitkä ovat käytettyjen ohjelmistolisenssien siirtämiseen liittyvät lakiseikat?

Discount-Licensing siirtää lisenssien omistajuuden yrityksellesi toimittamalla laskuun sisältyvät asiaankuuluvat lisenssitiedot (tuotteen toimitus). Erityisissä olosuhteissa on laillista siirtää omistajuus sekä LA/PUR joko maksukyvyttömältä tai maksukykyiseltä yritykseltä toiselle maksukykyiselle yritykselle kunhan vain siirto noudattaa paikallisten yrityslakien (Euroopan Direktiivi 2009/24/EY).

Heinäkuussa 2012 Euroopan tuomioistuin teki virstanpylvääksi muodostuneen päätöksen tapauksessa Oracle. On tärkeää huomata, että Oraclen asenne siirtoja kohtaan oli hyvin negatiivinen alusta alkaen sekä Microsoftin LA:ssa annetun siirtosäännöksen vastainen; kuitenkin tapaus toimi toissijaisten ohjelmistolisenssimarkkinoiden lakiseikkojen, eli uuvutusperiaatteen ja ohjelmistodirektiivin 2009, vahvistajana.

4. Microsoft on muuttanut siirtoja koskevia ehtoja ja edellytyksiä. Tarkoittaako tämä, etteivät yritykset voi enää ostaa käytettyjä avoimia lisenssejä?

Ei. Discount-Licensing toimii ohjelmistomyyjän lisenssisopimuksen ehdoissa annetun siirtosäännöksen ja hallitsevien paikallisten / alueellisten lakien puitteissa. Nykyiset ehdot rajoittavat kuitenkin ohjelmistolisenssiomaisuuden siirtoa tietyissä olosuhteissa; kuitenkin heinäkuussa 2012 annettu Euroopan tuomioistuimen päätös estää nyt ohjelmistomyyjiä kontrolloimasta toissijaisten ohjelmistolisenssien myyntiä / siirtoa – LA:han syötetyt rajoittavat tai kieltävät lausekkeet eivät ole laillisesti täytäntöönpanokelpoisia.

5. Kuinka voin olla varma siitä, että ostamani lisenssit ovat aitoja ja että siirto on 100‑prosenttinen ohjelmistovalmistajan silmissä?

Saatat tarvita enemmän kuin vain jälleenmyyjän laskun, ostotodistuksen tai notaarin todistuksen, joka vain osoittaa, että laillisesti valtuutettu todistaja on todistanut edellisen oston. Tällaiset asiakirjat eivät todista laillista omistajuutta alkuperäiseen asiakkaaseen asti. Discount-Licensing antaa nämä tiedot jokaista transaktiota varten (Euroopan Direktiivi 2009/24/EY).

6. Olen havainnut, että yritykseni ei ole Microsoftin lisenssiä noudattava. Voinko ostaa käytetyn lisenssin korjatakseni ongelman?

Kyllä. Yritykset voivat ostaa laillisesti käytettyjä lisenssejä joko uusia ohjelmistoasennuksia varten, tai kun yritys havaitsee, että asennus ei noudata lisenssiä (ennen ohjelmistovarojen hallintatarkastusta (Software Asset Management ”SAM” audit) tai sen jälkeen). Yrityksellä on laillinen oikeus ostaa joko ”käytetty” ja/tai ”uusi” lisenssi korjatakseen lisenssin noudattamattomuustilanteensa.

7. Mistä käytetyt Microsoftin ohjelmistolisenssit hankitaan?

Discount-Licensing hankkii ylimääräisiä tai käyttämättömiä Microsoftin ”volyymi”lisenssisopimuksia maksukyvyttömiltä ja maksukykyisiltä organisaatioilta – tähän sisältyy ”avoin”, ”valikoitu” ja ”yritysten” lisensointi – me emme toimita tällä hetkellä ”FPP”- tai ”OEM”-tuotteita. Me toimimme läheisessä yhteistyössä lisenssisopimusten omistajien sekä ohjelmistovalmistajan kanssa. Näiden läheisten suhteiden avulla Discount-Licensing voi tutkia lisenssisopimusten koostumusta ja vahvistaa, että ne ovat laillisesti siirrettävissä.

8. Yritykseni pääkonttori ei ole Isossa-Britanniassa. Voinko ostaa käytetyn lisenssisopimuksen Discount-Licensingiltä ja käyttää sitten lisenssejä Ison-Britannian ulkopuolella?

Kyllä. Yrityksesi voi käyttää laillisesti käytettyjä lisenssisopimuksia tarvitsemassasi maassa / alueella.

9. Jos ostan käytettyjä lisenssejä Discount-Licensingiltä, onko yritykselläni oikeus käyttää ohjelmistoa paikallisella kielelläni?

Kyllä. Kunhan vain Microsoftin kieltenvälisiä ehtoja ja edellytyksiä noudatetaan, yrityksesi voi käyttää ohjelmistoa sen paikallisella kielellä. Lähettäessäsi kyselyä vahvista tarvitsemasi kieli, ja Discount-Licensing selvittää kielioikeutesi.

10. Voitteko jakaa käytetyn lisenssisopimuksen osiksi?

Kyllä. Lisenssisopimukset (LA) ovat yksinkertaisesti numerosarjoja, jotka määrittävät asiakkaan (yhtiö), ja joka sisältävät useita ”lisenssejä” (tuote-SKU:t).  Euroopan unionin tuomioistuimen heinäkuussa 2012 antaman päätöksen mukaisesti lisenssisopimus voidaan jakaa osiin ”lisenssien” tasolle, mutta ei pidemmälle. Euroopan unionin tuomioistuimen päätös koskien Oraclea viittaa erityiseen Oracle-”lisenssin” tuote-SKU:hun, joka sisälsi 25 käyttöoikeuslisenssiä. Lisenssisopimus, joka sisältää 100 nippua (2500 käyttöoikeuslisenssiä) voidaan hajottaa ja myydä 100 eri asiakkaalle, mutta yksittäistä 25 lisenssin nippua ei voida hajottaa. Samoin Microsoft-lisenssisopimus, joka sisältää 100 x Office 2016 STD -lisenssiä, voidaan myydä eteenpäin ”1 x Office 2016” -lisenssinä 100 eri asiakkaalle. Kuitenkaan yksittäistä Office-lisenssiä ei voida hajottaa ja myydä eteenpäin eri asiakkaille 1 x Word-/ 1 x Excel -lisenssinä tms.

11. Voinko ostaa käytetyn avoimen sopimuksen, jos minulla on jo valikoitu tai yrityslisenssisopimus?

Kyllä. Voit omistaa avoimen, valikoidun ja yrityslisenssisopimuksen ilman, että se vaikuttaa käyttäjäoikeuksiisi.

12. Suunnittelen aiemman tuoteversion, kuten Office 2010, ostamista. Kuinka kauan Microsoft vielä tukee näitä tuotteita?

Microsoft on laajentanut tukipäiväyksiään useimmille tuotteille. Voit katsoa laajennetut tukipäiväykset seuraavasta linkistä: Microsoft-tuotetukipäiväykset.

13. Toimitatteko te lisenssejä muilta ohjelmistovalmistajilta?

Kyllä. Vaikka Discount-Licensing keskittyy Microsoft-volyymilisenssien toimittamiseen, toimitamme nyt käytettyjä lisenssejä myös muilta ohjelmistovalmistajilta, kuten SAP:ltä. Koska me emme tällä hetkellä näytä sivustollamme muita kuin Microsoftin tuotteita, voit yksinkertaisesti lähettää kyselyn ja me vahvistamme saatavuuden.

14. Onko Discount-Licensing aktiivinen myös julkisella sektorilla yksityisen sektorin lisäksi?

Kyllä. Discount-Licensing aloitti toissijaisten lisenssien siirron julkisen sektorin elimille vuonna 2010. Napsauta tästä saadaksesi lisätietoa.